BLOG

Kuzu Çevirme Kaç Saatte Pişer

Kuzu Çevirme Kaç Saatte Pişer


Kuzu Çevirme Kaç Saatte Pişer

Kuzu çevirme kaç saatte pişer sorusuna yanıt vermeden hemen önce birkaç noktaya özellikle değinmek ve kuzu çevirmenin pişmesi ile ilgili önemli bilgilere yer vermeyi uygun görüyoruz.

Eğer ateş hızlı bir şekilde güçlü hale getirilirse, kuzu çevirmenin dışı pişecek, içi çiğ kalacaktır. İdeal bir kuzu çevirme yapmak adına ilk adımda ağır ateşle başlangıç yapıp, sonrasında çok yavaş bir şekilde kuzuyu çevirmek büyük öneme sahip olmaktadır. Kuzuyu pişirmek için çevirme işlemi ortalama bir kuzu için en az 4 saat kadar olmaktadır.

Kuzunun pişme sürecinde piştiğinden emin olmak adına, but tarafına bıçak batırılıp akan sıvı dikkatli bir şekilde incelenir. Eğer akan sıvı kırmızı renkteyse, yani kan varsa kuzu çevirme henüz pişmemiş anlamına gelmektedir.

Tüm bunlarla birlikte kuzu çevirme kaç saatte pişer sorusuna net bir yanıt verecek olursak kuzu çevirme 4 saatte pişer diyebiliriz.

4 saatte yavaş yavaş pişen enfes kuzu çevirmemizden tatmak isterseniz sizleri İstanbul Bahçelievler Yenibosna'da bulunan Tandırevi Steakhouse mekanımıza bekliyoruz.